3294-willem_van_oranje_poster

Net als het leven van Michiel de Ruyter, de grootste zeeheld die Nederland ooit gekend heeft, vraagt de persoon Willem van Oranje om een epische verfilming. Het team achter Michiel de Ruyter is dan ook al jaren bezig met de ontwikkeling van het filmscenario over Willem van Oranje. De film staat gepland voor 2016.

Willem van Oranje is het verhaal over de leider die de krachten in de samenleving wist te bundelen door de bevolking voor het eerst het gevoel te geven ‘Nederlanders’ te zijn. Maar zijn grote tromf tegen de Spanjaarden sloeg uiteindelijk om in een teleurstelling toen de binnenlandse conflicten leidden tot een splitsing van de 17 provinciën. Willems idealen over een verenigd Nederland werden verwoest en de geboorte van Nederland was meteen ook zijn zijn grootste nederlaag. Willem van Oranje werd vereerd als een held, maar stierf als een gebroken man.

Van 1575-1582 leefde hij met zijn grote liefde Charlotte de Bourbon. Samen kregen ze zes kinderen. Na haar overlijden kreeg hij nog een kind van zijn vierde vrouw Louise de Coligny. Bij Eva Elincx verwekte hij een buitenechtelijke zoon.

Genre: drama /actiefilm
Producent: Farmhouse Film
Regisseur: Roel Reiné